2020. november 4., szerda

Mechler Anna - Bíborka és a varázsfőzet

 

"Szükség van a barátokra!"


Rólam elmondható, hogy olyan idézeteket választok az adott kötetből, melyeket jó magam is vallok, vagy egyetértek velük. A fenti kis szöveg is egy ilyen mondat. Szükségünk van a barátokra, mert mindig jó, ha van kivel beszélgetni, segíteni, ha szüksége van rá, de a legjobb a tudat, van, aki önmagunkért szeret és ez a legfontosabb. Ez a mesekönyv a szívem csücske, mert bizony a Manó Könyvek gondozásában jelenik meg ez a bűbájos sorozat, A Virágtündérek titka címmel, melynek második része ez a tüneményes mesekönyv. A mostani részben, Bíborka kap főszerepet és az általa gondozott növény, a bíbor kasvirág. Számos előnnyel rendelkezik ez a különleges növényke, nézzétek csak:

"Érdekes – gondolta –, a virág közelében mindig új erőre kapok! Ez lehet a bíbor kasvirág titka; úgy látszik, megerősíti a szervezetet. Közben az is eszébe jutott, hogy mit tanultak a növényről: hatékonyan növeli a szervezet ellenálló képességét, felgyorsítja a gyógyulást, ha valaki megfázott, folyik az orra, fáj a torka és tüsszög."

Mint látható a sorozat fő témája a gyógynövények ismerete, tudásának átadása egy gyönyörű mesébe szőve. A kis tündérek világa varázslatos, különleges és érzelmekkel teli. Néhol bódító, néhol kedves, de bizony itt is előfordulnak tanulságos pillanatok is. Ilyen például ez az eset:

"– Anyó, én senkit sem bántottam! Akkor miért gonoszkodnak velem a többiek? (…)

– Néha nagyon nehéz elfogadni, hogy valaki a szemünk láttára kap egy óriási ajándékot. Ráadásul olyat, amit meg sem lehet osztani a többiekkel."

Mint látjátok, a mese tele van becsülettel, kedvességgel és határtalan szeretettel. És, hogy ezt még fokozzuk, a lapokban megbúvó rajzok csodálatosak, szemet gyönyörködtetőek. Láng Anna rajzai már az előző mesénél is ámulatba ejtettek, de most teljesen elvarázsoltak. Olvasás után, a képeket nézegettem jó pár percig.

Számomra Mechler Anna meséi kellemes kikapcsolódást nyújtanak, felmelegítik a szívemet ebben a nehéz időkben is, és alig várom, hogy olvashassam a következő művét is. Számomra nagy kedvenc és remélem te is, aki eme sorokat olvasod kíváncsivá váltál annyira, hogy kézbe vegyed. Ötéves kortól bátran ajánlom olvasásra, vagy mesehallgatásra.

Amennyiben te is szívesen megismerkednél ezzel a csodálatos történettel, keresd fel a Manó Könyvek weboldalát!

Írta: NiKy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése