2021. augusztus 9., hétfő

Dóka Péter - Idővihar

 

„Nem lehet megkérni valakit arra, hogy szerelmes legyen.”



Dóka Péter nevével ugyan nem először találkozom, de mielőtt ebbe belemennék, szeretném megköszönni a Móra Kiadónak, hogy olvashattam a könyvet. Köszönöm.

Bevallom őszintén kicsit félve kezdtem neki ennek az olvasásnak, ugyanis a Szupermalac és Űrpatkány sorozat harmadik köteteként került kezeimbe és az előző részt finom szólva sem szerettem. Érdekes módon most mégis azt kell, hogy írjam, mintha két különböző sorozatból olvastam volna a két történetet. Az előző alkotáshoz képest a mostani sokkal színesebbnek, vidámabbnak és kedvesebbnek találtam. De nézzük is, hogy miről szól fülszöveg alapján:

Szupermalac és Űrpatkány, a két szuperhős, akiket nemcsak a könyvekből, hanem a népszerű magyar animációs sorozatból is ismerhettek már, most utolsó kalandjukra készülnek. A trilógia utolsó kötetében hőseink több elcsúszott kísérlet után úgy döntenek, hogy a világ megmentése helyett inkább fagylaltot árulnak. Nem kis feladatnak szentelik ismételten az erejüket, hiszen nem egyszerű a galaxisban időben házhozvinni a gyorsan olvadó finomságokat. De a kis hősöket nem kell félteni, hiszen cégnevük a Fáraó Űrfagyi lesz, mellyel megfelelő bizalmat váltanak ki leendő ügyfeleiknél. Szupermalac gyorsaságának és Űrpatkány kiváló receptjeinek hála hamarosan az egész galaxis az ő fagyijukat akarja, akár hétköznapi csemegének, vagy egy egész estén át tartó ünnepség desszertjeként. Ám ahogy várni lehet, egy balul sikerült recept miatt ott kell hagyniuk virágzó vállalkozásukat és vissza kell térniük a „szuperhős” szakmához, hiszen vár rájuk két kegyetlen szörny, számos félrecsúszott kalamajka és egy időutazás is.  Vajon mi köze ehhez Fekete Hóembernek és Morcos Pingvinnek? Erre és még számos más kérdésre is választ lelhetsz, ha elolvasod a könyvet.

Személyes élményként úgy gondolom, hogy kellemesen csalódtam. A két kedves szuperhős megmutatta számomra, hogy sose szabad feladni és minden rendben jön, csak egy hűséges barátra van szükség.

A Máli Csaba által készített illusztrációkat pedig külön is a figyelmetekbe szeretném ajánlani, ugyanis rendkívül aranyosak és viccesek.

Ajánlom kortól és nemtől függetlenül, hiszen a mese humorban és kedvességben egyaránt gazdag, mely elvarázsolja a kisebbeket és nagyobbakat is egyaránt.

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésed a Móra Kiadó oldalán be tudod szerezni a könyvet.

Írta: NiKy





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése