2020. november 1., vasárnap

Palásthy Ágnes - A tekergő bőregér

 

Gondolom nem vagyok egyedül azzal a problémával, hogy felnőtt fejjel is imádom a meséket, de oly kevés idő jut csemegézni, hisz számos nagyon érdekes, akár izgalmas mese jelenik meg évről évre.
Bár jómagam azon szerencsések közé tartozom, akik szinte minden szabad percüket olvasással töltik és így sokkalta több lehetőségem van válogatni a jobbnál jobb gyermekirodalom között. Egy ilyen portyázásom során akadtam rá, Palásthy Ágnes: A tekergő bőregér mesekönyvére is. Először is szeretném megköszönni az írónőnek, hogy biztosított számomra egy példányt, és elmerülhettem ebben a csodás világban.

A tekergő bőregér, mint azt a címe is megmutatja, erdei állatok vidám, de nem probléma mentes életéről szól. Az első mese a címadó is egyben. Rendkívül bájos, kedves történet. Egy kis bőregér lány nyaralását ismerhetjük meg, amit egy távolabb élő nagybátyánál tesz. Mivel kíváncsi természet , ezért némi kalandba keveredik, természetesen nem bonyodalom mentesen, de hát nem is várhatunk mást, egy fiatal lélektől.

Több mese is található a könyvben. Megismerkedhetünk Róka Bercivel, Bagoly tanítóval, Móric, a cickánnyal, Antonio, a kaméleonnal és számos más kedves kis állattal. Több mesét is megkedveltem, de a legnagyobb kedvencem Antonio lett. Mert nem csak szórakoztató, de tanulságos mese is. Ezen történetek nagyon jó alapot szolgálnak kis iskolások olvasás gyakorlására is. Mindazonáltal, hogy szép nagybetűkkel, jól olvashatóak a történetet, a könnyed hangulat mellett elgondolkodtatnak és ez nagyon fontos eme korban is.

És, hogy emeljem a kötet fényét, az illusztrációk is nagyon szépek. Szinte életre kelnek a lapokon. Nem is szaporítom tovább a szót, ezt olvasni kell. Én pedig megrendelem, mert mindenképpen újra előfogom venni. Nagy kedvenc!

Amennyiben kedvet kaptál az olvasáshoz, a Könyvmolyképző Kiadónál meg tudod rendelni.

Írta: NiKy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése