2020. november 2., hétfő

Palásthy Ágnes - Mi lesz veled, cica?

 


Azt hiszem, most már merem vállalni a függőségemet. Ez nem csak a könyvek és az olvasás szeretete, sokkalta több annál. Egy életszemlélet, hogy minden nap vegyek kézbe könyvet, hála égnek az ízlésem nagyon széles tematika szerint és olyan csodálatos, hogy ennyi minőségi szerzőt fedezhetek fel. Két éve kezdtem kicsiny hazánk alkotóival foglalkozni, és egy éve olvasok ifjúsági -  és gyermekirodalmat. Most már elmondhatom, hogy több száz könyvet tudhatok ezen területeken is a hátam mögött, de nagyon kevés az az író, kinek bármely munkáját veszem kézbe, elégedetten csukom be az adott kötetet. Az egyik kedvencem viszont tavalyi felfedezésem.

Palásthy Ágnes műfordító és író eddig megjelent művei szép lassan beették magukat a lelkembe és a szívembe, így evidens volt, hogy amint megjelenik újabb alkotása meg kell, hogy vegyem. Így került a birtokomba a Mi lesz veled, Cica? című mesekönyve.

Ez a történet, bár egy picinyke szőrgombócról szól, még sem a jól megszokott erdei tisztás állatai, ezért picit szoknom kellett az új környezetet. Ahogy a cím is mutatja, eme csöppség otthonra lelése, és a kezdeti összeszokás kalandjait meséli el. A kezdeti ellenállás, hamar átcsap valami hihetetlen kedvességbe. Érdekes volt végig követni, hogyan szoknak össze és milyen veszélyekkel jár egy picinyke lélek befogadása. A karakterek élettel teliek, mindegyiknek megvan a maga hibája, de esendőségük miatt lesznek szinte valósághűek. A történet mesélése változatlan. Egy kedves, néhol nagyon humoros, okító mese.

Csendesen, szórakoztatóan és a valóságnak megfelelően adja át azt a tudást a fiatal olvasóknak, melyet illik tudnunk ha cicát szeretnénk tartani. Ami a humor részét illeti, imádom ezt a kendőzetlen stílust, bevallom sírva nevettem a szomszéddal folytatott szellemes ismerkedéskor. Ami pedig az illusztrációkat illeti ismételten nagyon aranyosak. Hűen követik a mese alakulását. Számomra egy újabb kedves polclakó eme mese.

Ha beleolvasnátok vagy megrendelnétek, a Könyvmolyképző Kiadót keressétek!

Írta: NiKy


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése