2021. augusztus 24., kedd

Csete Dóra - A Zöldlomb-erdő lakói

„A mese az az ábécéskönyv, amelyből a gyermek megtanul saját lelkében olvasni. Bruno Bettelheim”



 

Nem is olyan régen került hozzám ez a csupaszív mese, melyet szeretnék megköszönni az írónőnek. Köszönöm, hogy olvashattam, egy élmény volt.


Csete Dóra nevével nem először találkoztam, hiszen még tavaly volt szerencsém olvasni tőle Lillen, a tünde című mesekönyvét, melyet akkor nagyon megszerettem és bizony vártam a következő lehetőségre, amikor új történetet olvashatok az alkotó tollából. Ennek pedig most jött el az ideje, ami egy remek kikapcsolódásnak ígérkezett.

A Zöldlomb-erdő lakói 2021 egyik újdonsága, mely a Newline Kiadó gondozásában jelent meg. A mesekönyv már a borítójával is sejteti tartalmát, miszerint állattörténeteket rejt magában ez a csepp kötet.

A könyv 10 történetet foglal magában, melyek tulajdonképpen egy egész évet ölelnek fel. A Zöldlomb – erdő lakói nem mások, mint Móka a mókusfiú, barátja Sutyi a nyúlfiú, Böki a sünilány, Szellő az őzlány, Ravi a rókalány és Horka az idős vaddisznó. A díszes társaság mindenféle ünnepet és saját ötleteken alapuló kalandokat él át ebben az időszakban. Sok móka és kacagás, valamint némi tanulság is adott az olvasók szórakoztatásául.

„(…) nincs is jobb annál, mint egy tikkasztó meleg napon megmártózni egy hűvös vízben a barátainkkal.”

Szubjektív meglátásom a kötetről, hogy az írónő rendkívül kedves és vidám meséket álmodott meg a számunkra. A beszélő nevek remek játékot adnak az alapvetően is érdekes személyiségű karaktereknek, melyet egy figyelmesebb kis olvasó külön értékelhet, hiszen jobban meg fogja érteni a mesékben rejlő rejtett üzeneteket.

Egyetlen negatívumot tudok felhozni, ez pedig a mesekönyvben található grafikák, melyek ebben az esetben sajnos nagyon gyermeteg érzetet keltettek és inkább rontják az alapvetően kellemes olvasást.

Ettől függetlenül nagyon örülök, hogy kézbe vehettem a könyvet, hiszen egy új csodás világba csöppenhettem és a szívem megtelt szeretettel.

Ajánlom kisebb és nagyobb olvasóknak egyaránt, hiszen a kedves sorok mögött ott a tanulsággal egybekötött szórakozás élménye.

Amennyiben elmerülnél ebben a világban, megteheted, ha a Newline Kiadó oldalára ellátogatsz.

Írta: NiKy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése