2021. április 18., vasárnap

Esszencia a bőrnek

 


A következőkben, egy kevéssé ismert, de fontos termékcsoportot szeretnék bemutatni. Ezek a szérumok vagy esszenciák. Sokan nem ismerik, vagy legalábbis nem tudják miért is vannak a termék palettán egy-egy gyártónál.

Miben különbözik a krémektől?

A szérumokat az különbözteti meg a krémektől, hogy hatóanyaguk sokkal koncentráltabb, ezért magasabb az árfekvésük is. A hatóanyagai lehetnek antioxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok, gyulladáscsökkentők, fehérítő összetevők. Ezek a hatóanyagok a legmodernebb formulában találhatóak a szérumokban, például liposzómákba zárva, enkapszulálva, stb.

Hogyan illeszd be a napi arcápolási rutinodba?

Az arcápolási rutin részeként kúraszerűen érdemes alkalmazni, ami általában négy hét legyen. A szérumot a krém előtt kell eloszlatni a bőrön. Mivel a szérumok vizes bázisú termékek könnyen és gyorsan felszívódnak, valamint mélyebbre penetrálnak a bőrben, mint a krémek, amelyek inkább emulziók, olajosabb alappal. A krém összetevői közül éppen ezért nem fog mindegyik felszívódni, mert a fő funkciójuk az ápolás, hidratálás és védelem, pl: a napvédők esetében.  

Milyen szérumot válassz?

A szérum krémmel együtt alkalmazva nagyságrendekkel felerősíti a hatását, itt is érdemes egy termékcsaládon belül válogatni. Mielőtt bármilyen szérumot vásárolnál érdemes egy szakember tanácsát kérned, mivel a szérumok nem bőrtípusokra, hanem célzottan bőrproblémákra vannak megalkotva, például érzékeny bőrre gyulladáscsökkentő szérum a legmegfelelőbb, pigmentfoltos vagy napfény károsodott bőrre pedig fehérítő szérum lehet egy jó választás. Ha több problémát szeretnél orvosolni akkor egy kombinált lesz a legjobb választás.

Írta: Zsuzsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése