2021. január 2., szombat

Kertész Erzsi - Gáz van!

 


    

Úgy látszik, hogy idén többször is belenyúlok egy-egy sorozat közepébe. A mostani mese is egy negyedik kötet, viszont nagy örömömre önmagában is élvezhető.

A Göröngyös úti Iskola ugyanolyan, mint bármelyik másik közintézmény, kivéve egy bizonyos osztályt, melynek tagjai mind – mind külön kis egyéniségek. Ez a sorozat minden egyes kötete más és más tanulóról szól, de mégis egy összefüggő egységet képez.

A mostani kötet főszereplője Robi, akiben túlteng a tettvágy, sokszor keveredik bajba és finoman szólva sem az a kedves kisfiú típus. Első körben úgy tűnt, hogy egy igazi kis bajkeverővel van dolgom, de mint később kiderült, nagyon is komoly oka van annak, hogy ennyire más, mint a többiek.

A kisfiút és bátyját egyedül neveli édesanyjuk, aki elvált az apukájuktól. A kétlaki élet megviseli az amúgy is dackorszakban szenvedő gyermeket, ráadásul nem elég, hogy senki sem érti meg, még egy harmadik fél is belép a csonka család életébe. Mint láthatjátok ezt önmagában is elég nehéz lenne feldolgozni, nem hogy még egy új „betolakodó” személyével is foglalkozni. De szerencsére hamarosan itt a nyári szünet és egy sulis tábor, ahol bizony sok csintalanságot el lehet követni. Nos, hogy miképpen is alakult Robi sorsa? Megtudhatod kedves olvasó, ha kézbe veszed a könyvet.

Számomra a kötet érdekes kérdéseket vetett fel. Ilyen többek között az elvált szülők gyermekeként való lét, az amúgy is nehezen elviselhető változások megszokása és egy idegen elfogadása. Sokan tudjuk, hogy min ment keresztül Robi, mégis erről olvasva elgondolkodunk, hogy mi vajon milyen érzésekkel dolgoznánk fel a történteket.  Szerencsére a kisfiú nincs egyedül, hiszen az osztálytársak is szolgálnak némi „meglepetéssel”.

Összességében úgy gondolom, hogy egy nagyon érdekes és kellemes olvasásban volt részem. Az egyetlen negatívum számomra a rajzok. Sajnos nekem egyáltalán nem tetszenek, nagyon groteszknek látom őket.

Ajánlom nemtől függetlenül az ifjúságnak, hiszen könnyen olvasható és remekül szórakoztat.

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésed, a Cerkabella Kiadó oldalán be tudod szerezni a könyvet.

Írta: NiKy


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése