2021. március 18., csütörtök

Nádasi-Ozsvár Andrea - Varázslények

 

„A Varázsvilág lakói éppen olyan sokfélék, mint az emberek: akad köztük jó is, rossz is.”


Hogy őszinte legyek nem is tudom, hogy mikor olvastam utoljára ennyire vidám és kedves mesét! Pedig minden évben legalább ötven mesekötet vagy meseregény megfordul a kezeimben és mégis úgy érzem, hogy kevés az az alkotás, ami igazán egyedi és elrabolja a szívemet. Ennek a könyvnek sikerült.

A mese főszereplője Rebi, egy csupaszív kislány, aki az óvoda végét járja, de még a játékok és mesék világában érzi jól magát. Cserfes, rátermett és nagyon kíváncsi természet. Folyton mozog, érdeklődik, játszik, rajzol. Szerencsére ebben társai a szülei, pár elkallódott porcica, egy bororoszlán és még pár olyan varázslény, akikkel a kalandok igazán élvezetesek.

A mesekönyv hat mesét tartalmaz, melyekre jellemző a vidámság, a kópéság és némi tanulság is. Nézzük is sorra őket.

Az első történet Bosszantöpp pórul jár címet kapta, melyben egy kis fura figura csínytevéseire derül fény. Szerencsére mindenre van megoldás, de, hogy mi is ez? Természetesen nem árulhatom el.

A második mese egy csalafinta helyzet megoldásáról szól, hiszen Rebinek komoly feladattal kell szembenéznie, mégpedig, hogy Apa nem játszik. Ugye, hogy milyen rémes? Nos, ha érdekel, hogy oldja meg ezt a feladatot a leányka, olvasd el a könyvet.

A következő történetben Rebi nyomozni kényszerül. Bár izgalmasan hangzik, bizony egy picit félelmetes is lehet, de szerencsére mindenre van egy jó ötlet.

Akciócsigás kaland hirdeti a cím a negyedik mesében, melyben egy kirándulás alkalmával izgalmas gyűjtögetésbe kezd kis hősünk. Az eredmény már más kérdés, hogy mennyi kalamajkával jár.

Zebulon színre lép címmel egy olyan világba csöppenünk, ami mese a mesében. Igazán izgalmas kalandokban lesz részünk és még egy határozott jó célt is szolgálunk.

Az utolsó pedig egy igazán csajos probléma köré épül, hiszen megkezdődik az iskola és már egyre több „komolyabb” mesét ismerhetünk meg. És a harcok nemcsak a történetekben léteznek, ezt Rebi is tapasztalja, így Kitör a szerelemháború is.

Összességében elmondhatom, hogy egy igazán eredeti és kedves történet csokrot olvashattam. Csupa móka és kacagás mellett sok okosággal gyarapodtam. A rajzok külön csodálatra méltóak és a gyerekeknek a kötet végén lévő feladatok is remek gyakorlást jelenthetnek.

Ajánlom kicsiknek és nagyobbaknak, hiszen a világ tele van csodával és nem kortól függ, hogy felfedezhessük. Kalandra fel!

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésed a Katica Könyv Műhely oldalán be tudod szerezni a könyvet.

Írta: NiKy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése