2021. október 8., péntek

Mechler Anna - Nadin és a varázstégely

 

„(…) az embereknek is szüksége van a növények gyógyító erejére.”



Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen felnőtt a világon, aki a gyermeki énjét időközönként kényezteti, persze mindenki mással. Számomra Mechler Anna mesekönyvei azok a bizonyos történetek, amitől a lelkem szárnyra kel, és igazán üdítően érzem magam egy – egy kötet olvasása után. A mostani értékelésem is egy ilyen könyvecskéről szól.

Mechler Anna – Nadin és a varázstégely című mesekönyve 2021 egyik újdonsága, amely a Manó Könyvek gondozásában jelent meg. Ez a kötet A virágtündérek titkai sorozat harmadik része. A sorozat többi részét itt találod.

De nézzük is, hogy miről szól ez a mese:

A hiedelem úgy tartja, hogy a legtöbb tündér ügyes és kecses. De mi van akkor, ha ez mégsem teljesen igaz? Minden népnél, legyen az ember vagy tündér, akadnak olyan személyek, akik cseppet ügyetlenebbek, hiszen sokszor megütik magukat, elejtenek vagy összetörnek valamit, ráadásul csupa kék-zöld folt csúfítja a karjukat, lábukat, mert sokszor elesnek vagy beütik a testüket. Nadin pontosan ilyen kis tündér, hiszen semmi sem úgy sikerül neki, ahogy ő szeretné. És pont ezért nagyon meglepődik, amikor őt jelöli ki a virágvarázslat, hogy a fekete nadálytő segítője legyen. De ahogy már megszokhattuk a tündérek világában véletlenek nincsenek, így talán Nadin-nak is több lehetősége van kicsit ügyesebbé válni. Vajon sikerül – e elvégeznie feladatát? És mi köze van egy varázstégelynek mindehhez?

Számomra ez a történet is tele volt kedvességgel és tanulsággal, mert nem csak szórakoztam, de sok érdekes információ bírtokába is jutottam a gyógynövényekről.

Nadin karaktere kissé „szokatlan”, mégis nagyon jó érzés volt a bőrébe bújni és őszintén szólva sokszor komfortosan éreztem magam vele.

„Puha ágyikó, finom vacsora, meleg tea és a barátok figyelme, szeretete – mi kell még a boldogsághoz?”

A mostani mese is csupa furfang és báj, ami önmagában is remek olvasási élményt okoz.

Láng Anna illusztrációi pedig ismét a csodával határosak, melyek a mesekönyv ékességei. Érdemes külön is végiglapozni a könyvön és megcsodálni ezeket a szépségeket.

Összességében ismét remekül szórakoztam és alig várom, hogy a következő részt is kezembe vehessem.

Ajánlom a könyvet minden olyan meseszerető léleknek, aki szívesen kalandozik együtt egy tündérkével vagy csak szereti a gyógynövényeket.

Amennyiben elolvasnád a könyvet, megteheted, ha a Manó Könyvek oldalára ellátogatsz.

Írta: NiKy


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése