2021. szeptember 28., kedd

Dani-Ördög Dalma- Hip és Hop a kuckóban

 

„Itt egy lepke, ott egy hangya.
Megbújik a szellőrózsa,
Szirmait ha kitárja,
Fehéren virít virága.
Tündérek a közelében
Táncolnak a napsütésben.”



Az elmúlt évek tanári tapasztalata alapján úgy gondolom, hogy nagy szükség és igény van azon könyvekre, amelyek arra hivatottak, hogy a kellemes időtöltés mellett, segítsék az olvasás gyakorlását. A mostani értékelésem is egy ilyen könyvről szól.

Dani-Ördög Dalma – Hip és Hop a kuckóban című könyve 2020-ban jelent meg a Táltoskönyvek Kiadó gondozásában. A fent már említett olvasásgyakorlásra szánt mesekönyv egyik nagy előnye, hogy bizonyos szavakat, ismételve, több oldalon is jól olvasható formában tálal, amely nem csak a könnyed szóképzést segíti elő, de hamar beleivódik az olvasó agyába is.

Ebben a történetben megismerkedünk Hippel és Hoppal, a két vakond fiúval, valamint kis családjával, barátaikkal. A mese egy könnyed kalandról szól, ahol a fiúk felfedeznek egy kuckót és egy vidám napot töltenek el ott.

Személyes meglátásom szerint a kötet rendkívül kedves és bájos. Még számomra is élményt okozott, hogy a kiemelt szavakkal „játsszak” és felmerült bennem a gondolat, hogy tanulóimnak is megmutatom.

Ráadásul a szerző rendkívül figyelmes, hiszen a történet két szálon futó, vagyis fentebb nyomtatott betűkkel a gyermekeknek, míg lentebb apróbban a felnőtteknek szól a történet.

Gábor Emese rajzai pedig egy külön kézbe vételt is megérdemelnek, mert rendkívül tüneményessé teszik ezt az alapvetően is sokoldalú alkotást.

Ajánlom minden olyan könyvszerető léleknek, aki éppen most gyakorolja az olvasást vagy csak egyszerűen szereti a meséket. Ráadásul a szülőkkel együtt eltöltött meseolvasás egy remek kikapcsolódás kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
 
Amennyiben beszereznéd a könyvet, megteheted, ha a Libri weboldalára ellátogatsz.

Írta: NiKy




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése