2022. február 2., szerda

Bartos Erika - Bogyó és Babóca – Mesék a Pöttyös házból

 

„Nem szép dolog kinevetni a másikat! Nem szeretem, ha kigúnyolják a barátomat!”




Vannak bizonyos történetek, amelyek bár messze sem az én korosztályomnak íródtak mégis a szívem csücskei és bármikor szívesen olvasom őket. Bogyó és Babóca mesesorozatát valószínűleg nem kell lassan bemutatnom, elvégre akár gyermek vagy, akár szülő, találkoztál már valamilyen módon ezzel a csodálatos mesevilággal, amely sok kis apró bogár kalandjait meséli el. Bevallom őszintén én 2019-ben ismerkedtem meg először ezzel a különleges világgal, amelyért azóta is töretlen rajongok és bár tudom, hogy több kötetét nem vettem még kézbe, azt biztosan kijelenthetem, hogy az egyik legkedvesebb meséim egyike.

Bartos Erika szerző neve szintén ismertebb a hazai írói palettán, elvégre számos mesét álmodott meg a számunkra, többek között a fent említtetett, valamint a mostanában egyre közismertebb, Brúnó Budapesten sorozatát, ahol fővárosunkat mutatja be egy gyermek szemszögén keresztül. Azt már mondanom sem kell, hogy a szerző saját illusztrációival ékesíti a könyveit, amelyek nagyon bájosak és külön is érdemes végig lapozni őket. Ha szeretnél többet megtudni az írónőről, akkor ajánlatos felkeresni az oldalát, ahol sok érdekességet tudhatsz meg róla.

A Mesék a Pöttyös Házból című alkotása 2021-ben jelent meg a Pagony Kiadó gondozásában.

A könyv tulajdonképpen egy mesecsokor, ahol a jól ismert karakterekkel kalandozhatsz, játszhatsz, sőt tanulhatsz is a megszokott humoros és bájos formában.

Összesen tizennégy történet lapul ebben a kötetben, amelyek számos érdekességgel is szolgálnak. Ilyen például a béka fejlődése, a kéményseprő dolga, a közlekedési táblák jelentése és sok más hasznos ismeret, amit úgy gondolom, hogy érdemes minél előbb megismerni a gyermeknek.

Összességében egy nagyon kedves és bájos könyvet vettem kézbe, amit bármikor szívesen újra elolvasok vagy akár másnak is a kezébe nyomok.

Ajánlom a kisebb gyermekeknek esti mese gyanánt, de ha a szülőkkel közösen olvassátok az is egy felemelő program. És ne feledjétek a játszva tanulásnál nincs is jobb az egész családnak!

Amennyiben elmerülnél ebben a világban, megteheted, ha a Pagony Kiadó weboldalára ellátogatsz.

Írta: NiKy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése