2021. augusztus 29., vasárnap

Rebecca Tinker - Carmen, a mestertolvaj

 

„(…) hogy ha teret adsz a kudarcnak és az elutasításnak, és belátod, hogy azok az élet nélkülözhetetlen velejárói, akkor csak még inkább megerősítenek a sikerhez vezető utadon.”


Bevallom őszintén, hogy ezt a könyvet pár hónapja a borítója miatt vettem meg és bizony még a fülszöveget sem voltam hajlandó elolvasni. Aztán teltek a hetek és szokás szerint nem nyúltam hozzá, de végül úgy döntöttem, hogy tudni akarom mit is választottam.

Rebecca Tinker - Carmen, a mestertolvaj című regénye 2021-ben jelent meg a Könyvmolyképző Kiadónál, mely elsőre borítóképével keltette fel a figyelmemet. És, ha már a borítóról írok, szeretném megjegyezni, hogy nagyon érdekesre sikeredett, hiszen egy képregényhez is illő női alakot mutat, aki rejtélyeségét az arcába húzó kalappal is növeli. Számomra nagyon megfogó lett.

A történet egy Carmen Sandiegó nevű tolvajról szól, akinek elbeszéléséből ismerhetjük meg gyermekkorát, az iskolai éveket és majdan idősebbként a „szakmában” átélt kalandjairól is mesél.

Szubjektív meglátásom szerint egy igen szórakoztató „mese” a nagyobbaknak, hiszen számos izgalmas fordulatot élhetünk át. A karakterek élettel teliek, de tulajdonképpen Carment leszámítva senkit sem ismerünk meg mélyebben. Többnyire olyan szereplőket sorakoztatott fel az alkotó, akikről elsőre azt gondolhatnánk, hogy semmi keresnivalójuk nincs az adott történetben, aztán valahogy mégis fontossá válik szerepük és tulajdonképpen így egy kerek, egész „mesét” kapunk.

„Nem gondolom, hogy bárki is úgy válik hőssé vagy példaképpé, hogy előre eltervezi. Szerintem ez nem így működik. De ha eltökéled magadban, hogy követed az álmaidat – célokat tűzöl ki magadnak, és kemény munkával, kitartóan, hittel és becsülettel küzdesz értük – akkor elindulsz egy olyan úton, amit a benned ragyogó fény hatására mások is követni akarnak majd. Ha eltökéled, hogy a lehető legjobbat hozod ki önmagadból, az csakis jó irányba vezethet.”

Események szempontjából pörgős a kötet, hiszen rendkívül sok minden történik és viszonylag kevés oldalszámon bontakozik ki. Ha csak ezt nézem, akkor egy remek egy estés kikapcsolódásnak mondanám, de úgy gondolom, hogy ennél kicsit többről van szó. Ugyanis ez a könyv egy filmből készült, tehát előbb volt tévéképernyőkön, mint a lapokon. És ezzel el is érkeztünk a negatívumokhoz, hiszen számomra néhol kevés volt, máskor pedig túl sok a leírás. Valahogy nem találtam meg az egyensúlyt és sajnos emiatt kicsit kizökkentem az események alakulásából.

Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy egy élmény volt az olvasásom és biztos, hogy egyszer még kézbe fogom venni. Ráadásul van egy olyan érzésem, hogy akár folytatást is remélhetnek az olvasók.

Ajánlom minden olyan olvasni szerető léleknek, aki kedveli a kalandokat, szeret nyomozni és értékeli a fanyar humorban gazdag történeteket.

Amennyiben elmerülnél ebben a világban, megteheted, ha a Könyvmolyképző weboldalán megrendeled a könyvet.

Írta: NiKy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése