2020. november 2., hétfő

Csillik Szilvi - Szívem csücske

 


Mostanában egyre több olyan mesés foglalkoztató könyvecske jelenik meg, melyben az alkotó vallja, hogy az általa kitalált módszer, milyen hatásos.

Én nyitottan állok eme témakörhöz, mert a gyermeki léleknél bonyolultabbat, maximum mi nők tudhatjuk magunkénak, de a kettő közti különbség óriási. Míg az utóbbi többnyire kiforrott, addig az előbbi még keresi a helyét a nagyvilágban és sokszor, a nem megfelelő odafigyelés rendkívül sok kárt okoz a fejlődésben, mind a világban való elhelyezkedésben. Ez a mesés foglalkoztató kötet igen picinyke, csupán 56 oldal. Az eleje és a vége csupa formalitás, bemutatkozás, szülők felé pár fontos információ, és az alkotó módszeréről némi tényfeltárás. Ezek is fontosak, mert nem elég a szülők elé rakni, hogy ez segít, hisz annyi típus fellelhető egy könyvesboltban. Igen is fontos, hogy a tartalom leírása részletes és pontos legyen. E tekintetben tökéletesen megfelel a fent leírtaknak.

Mesék szempontjából négy apró történet lapul meg az oldalakon. Írás technikailag olvastatja magát, szépen bekúszik az olvasója lelkébe, és elindít egy folyamatot. Bár számomra ezen történetek kissé sablonosak, egy teljesen átlagos "felelj meg a társadalomnak" érzetet hagyott bennem. Ugyanakkor nem tudok elmenni azon tény felett, hogy része egy kidolgozott, segítő folyamatnak, és ha egységesen nézem, akkor érdekesnek és kedvcsinálónak érzem.

A mesék folyamán apró rajzok segítik a lazulást, amit kiszínezhet a gyermek, evvel is nyugtatva, a kreatív feladatok pedig serkentik az agyat, hogy gondolkozzon és saját meglátása szerint oldja meg a feladatokat. Bár a rajzok egyszerűek, de nagyszerűek, úgy érzem érdemes odafigyelni Csillik Szilvi munkásságára.

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésedet, a könyvet az írónőnél megtudod vásárolni!

Írta: NiKy


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése