2021. július 24., szombat

Farkas Barbara - Kicsi Tacsi kalandjai Anya Tacsival

 

„Verekedni nagyon csúnya dolog.”



Ezt a kis könyvet utazókönyvként kaptam, amit itt is szeretnék megköszönni. Köszönöm.

Nagyon szeretem az olyan gyermekkönyveket, ahol a kedvesség és a szeretet alappillére a történetnek és ez bizony erre a kötetre is jellemző.

A szerző egy kutya családon keresztül mutatja be a kis gyermekekre jellemző viselkedésformákat, szépen rávilágítva arra, hogy bármilyen bosszantó is lehet egy adott esemény, szeretettel és türelemmel meg lehet tanítani gyermekeinket a helyes viselkedésre.

A könyv három meséből áll, melyek a következők:

1. A Banán címet viseli, ahol Kicsi Tacsi megismerkedik a gyümölcsökkel és anyukája megtanítja arra, hogy az étellel nem játszunk.

2. Bocsáss meg! egy olyan mesét takar, ahol a kicsi kutya elköveti első erőszakos tettét, amelynek következtében szülője szeretettel elmagyarázza, hogy miért nem szabad így viselkedni.

3. Pocsolya címmel pedig egy olyan kis történetet olvashatunk, ahol csupa móka és kacagás a vízbe ugrás, az már persze más kérdés, hogy milyen következményekkel jár.

Mint látható ez a kötet tele van szeretettel és nagy kalandokkal. Természetesen nem csak szórakoztató, de rendkívül kedves is, így bátran ajánlom 2 éves kortól a felnőttekig bárkinek.

Az illusztrációk pedig nagyon helyesek, öröm külön miattuk is végig lapozni a kötetet.

És csak egy apró megjegyzés: ritka, hogy rejtett humort takar egy ilyen típusú könyv, de én ezúttal olyan jóízűen felkacagtam, amiért igazán hálás vagyok!

Remélem, hogy megtetszett a könyv és amennyiben szívesen kézbe vennéd, úgy a Kicsi Tacsi oldalon be tudod szerezni.

Írta: NiKy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése