2021. október 19., kedd

Orianne Lallemand - Lupo, a farkas, aki színt akart váltani

 




Hogy őszinte legyek egy nagyobb akció keretén belül figyeltem fel erre a kötetre. Elsődlegesen a borító fogott meg magának, hiszen szeretem a színeket és a farkasokat is egyaránt. Ráadásul nagyon emlékeztet ez a mókás figura a Gyalogkakukk mese Prérifarkas karakterére.

Orianne Lallemand - Lupo, ​a farkas, aki színt akart váltani című kötete 2016-ban jelent meg a Central Mediacsoport gondozásában.

A mesekönyv már kívülről is nagyon érdekes, hiszen nem sokszor foghat az olvasó párnázott borítójú könyvet. Szó szerint benyomható a borító és ez már rögtön megadja az alaphangulatot. De nézzük is, hogy miről szól a történet.

Ennek a mesének a főszereplője Lupo, a farkas, aki egy reggel rosszkedvűen ébredt. Először nem érti mi baja lehet, de mikor belenéz a tükörbe, ráébred, hogy az egész teste szürke, tehát hétköznapi. Ezért elhatározza, hogy új színt keres magának, ami kiemeli az igazi egyéniségét. A hét minden napjára akad tennivaló és hosszas kutatómunkába kezd. Vajon sikerül-e meglelnie a vágyott színét? És mi köze van ehhez a hét napjainak? Nos, megtudhatod, ha kezedbe veszed a könyvet.

Számomra nagyon szórakoztató volt végig követni a kis farkas próbálkozásait, hiszen én magam is átesek időnként az „átalakítás” őrületén. Tetszett a történet, mert humoros, rendkívül kedves és bizony meg van a maga tanulsága is.

Mivel ez a kötet egy sorozat első része, így biztos, hogy kézbe fogom venni Lupo következő kalandjáról szóló kiadványt is.

Ajánlom a kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt, hiszen remek olvasás gyakorlására és esti mese gyanánt is. Ha pedig kedvet kaptok az átalakításhoz, a család egy remek napot tölthet mindenféle kreatív ötletek megvalósításával.

Ammenyiben elolvasnád a könyvet, megteheted, ha a Libri oldalára ellátogatsz.

Írta: NiKy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése