2022. január 22., szombat

Kate Pankhurst - A nagy muffinrejtély!

„(…) szembe kell nézni a problémákkal, különben a dolgok kicsúszhatnak a kezünkből.”



Többször kérdezték már tőlem, hogy szeretem-e a sorozatokat. Bár minden esetben igennel szoktam válaszolni, azért azt is hozzá kell tennem, hogy az a félelem bennem van, hogy vajon a második, netán harmadik kötet is lesz-e olyan jó, mint az kezdő része a sorozatnak. Okkal érzem ezt, hiszen többször szembesültem azzal, hogy olykor köszönő viszonyban sincsenek, sőt meg merem kockáztatni, hogy néhol teljesen eltérő stílussal is találkoztam. Ez a könyv jelen esetben a Fürkész Fanni kideríti sorozat második része, amely szerencsére beváltotta a hozzá fűzött reményeimet.

Kate Pankhurst - A nagy muffinrejtély! című alkotása 2021-ben jelent meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. A könyv remek szórakozást ígért már a kezdetekben is, hiszen a következő recept alapján készült. Nézzük is, hogy miről van szó:

1 nagy adag Kate Pankhurst írásából

1,5 kanál a szerző illusztrációiból

2 nagy kanál Palásthy Ágnes fordításából

1 evőkanál nyomozás

2 kiskanál humor

1 kiskanál izgalom

1 csipetnyi varázslat

Minden hozzávalót egy tálba öntünk, alaposan összekeverünk, majd a megfelelő hőmérsékleten megsütjük és tádááám, készen is van a világ egyik legizgalmasabb története. Hát nem csodálatos?

A humort félretéve, ebben a részben – mint már sejthetitek- egy sütő vetélkedőn találjuk magunkat, ahol Márpli Viola – igen, ő Márpli nagyi unokája – részt vesz a versenyen. A cél nem más, mint az év Süss vagy felsülsz játék címerét megkapni, amely immár több évtizede szórakoztatja a város közönségét. Jelen esetben is igen nehezek a feladatok, hiszen nem elég jól sütni, itt bizony brillírozni kell az egyediséggel és a kreativitás sem utolsó szempont. Az előválogató után négy napig folyik a „harc”, hogy végül a legtehetségesebb kis „cukrász” megkapja a jól megérdemelt címet. De vajon mi van akkor, ha már az első napon is kalamajka támad? Ráadásul egy sütiszabotőr jár-kel a helyszínen. Nos, erre a Fürkész lányok csapata – néha kiegészülve Artúrral – nyomozásba kezdenek. Vajon sikerül megoldani a rejtélyt? És ki nyeri végül a versenyt?

„Az ifjú mesterdetektív kézikönyve azt írja, ha fedőtörténetet használunk, hogy információt gyűjtsünk az emberektől, meggyőzőnek kell lennünk, különben lelepleződhetünk.”

Azt hiszem, hogy el is dobhatom a bevezetőben említett aggodalmamat, hiszen ismételten remekül szórakoztam, köszönhetően a kis csapatnak és természetesen a folyton kellemetlenkedő testvérnek.

Néha ugyan kikerekedtek a szemeim, hogy milyen izgalmas recepteket rejt az amúgy sem unalmas történet, és legnagyobb meglepetésemre még én is megkóstoltam volna egyiket-másikat, pedig nem vagyok édesszájú.

Nagyon elégedett vagyok, mert mindent megkaptam, amitől jónak gondolok egy fiataloknak szóló történetet. Pörgős cselekmény, egyedi humor, kiváló történetvezetés és egy remek fordítás elegyeként biztosított volt a szórakoztatásom egy kis időre.

Ajánlom a könyvet minden süti szerető olvasónak, hiszen ki tudja, lehet, hogy pont kedvet kapsz a sütéshez, és ha egy – két szelet lecsúszik a torkodon, annyi baj legyen.

Gyere és merülj el ebben a vidám könyvben, amihez csak a Könyvmolyképző Kiadó weboldalára kell ellátogatnod.

Írta: NiKy






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése