2021. március 13., szombat

B. Habarics Kitty - Az évszakok

 

„A szeretetet tényleg mindenünkkel érezzük, nemcsak a szívünkkel.”


Ezt a kötetet egy számomra fontos lista miatt vettem kézbe, de már az első perctől fogva elbűvölt, hiszen a borítón két csupa szív cukiság látható.

B. Habarics Kitty: Az évszakok című mesekönyve a Két nyuszi mesék sorozathoz tartozó könyvecskéje, mely egy Nyuszi mama és csemetéjéről mesél. A változatos verselés, a rímekben gazdag sorok mellett a nagyon kedves, de okító párbeszéd is helyet kap.

Történetünk fő témája, hogy a kicsi nyuszi érdeklődik a világ „nagy dolgairól” anyukájánál. A válaszok rendkívül gazdagok, fordulatosak és bizonyos részeken cseppet humorosak.

Személyes meglátásom, hogy egy halvány tükör is felfedezhető a mesében, hiszen az alkotó párhuzamot von a nyuszik és a mai szülő-gyermek kapcsolat terén. Rendkívül szépen letükrözi, hogy mi hogyan ismertetjük meg gyermekeinkkel a kinti világot, és hogy ez egy pici állatka esetében hogyan is néz ki.

Az illusztrációkat maga az író készítette, ami számomra igencsak figyelemreméltó, hiszen nagyon tetszenek a rajzok, a kontúr és a színek használata. Lélek simogató ez a kötet úgy gondolom.

Ajánlom kicsiknek és nagyobbaknak egyarát, hiszen ki ne szeretne egy csupa bűbájos történetet hallgatni vagy olvasni!?

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésed a Katica Könyv Műhely oldalán be tudod szerezni a könyvet.

Írta: NiKy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése