2021. december 30., csütörtök

Szabó Borbála - Famama, Fapapa / Mummy tree, Daddy tree


 

Szeretem az olyan meséket, ahol úgymond kétkomponensű a történet, hiszen az egyik oldalt a magyar, míg a másik oldalon az idegennyelvű fordítás található. Ebben az esetben az angol nyelv lett megcélozva, hogy a most tanuló gyerekek szórakozva fejleszthessék tudásukat.

Szabó Borbála szerző nevét a nemrégiben olvasott  A János vitéz-kód című ifjúsági regénye kapcsán ismertem meg. Akkor egy elég vegyes érzés maradt meg bennem, de a mesesorozatával is ismerkedtem már éppen.

A Most angolul olvasok kiadói sorozathoz tartozó Famama, ​Fapapa / Mummy tree, Daddy tree című alkotása 2021 egyik újdonsága, amely a Pagony Kiadó gondozásában jelent meg. Ezen belül pedig a Miklós, Kamilla és Tomsi mesesorozat 5. és egyben befejező kötete.

Ebben a történetben Miklós egy igencsak sokrétű, frappáns, de annál nehezebb feladatot kap a tanárnőjétől, mégpedig, hogy egy családfát kell készítenie. A kezdeti morgolódások után mind a két szülői ágát felfedezi és bizony sok információhoz jut. Vajon megszereti a feladatát? És milyen titkokra lel?

Én elsődlegesen Baranyai András rajzai miatt vettem kézbe a könyvet, mert kedvelem az illusztrátor munkáit. A mese jelen esetben nagyon fontos témakörrel foglalkozik, hiszen a családi felmenőkről való kutatás és ismerkedés egy remek alapja a gyökerek megismerésének és a jelenlegi családtagokkal való szorosabb kapcsolat ápolásának is. Ráadásul jelen esetben egy kedves és igazán érdekes mesét eredményezett.

Összességében egy kellemes kikapcsolódás volt számomra a kötet.

Ajánlom minden olyan olvasni szerető léleknek, aki most tanul angolul és szívesen szélesíti tudását egy remek mese keretén belül. Ráadásul a szöveg bár modern mégis jól értelmezhető és fordítható, így könnyebben megragadja a figyelmet. Ami pedig a családfakészítést illeti, talán ti is kedvet kaptok, hogy egy közös programként a szüleitek segítségével megalkossátok saját fátokat. Egy csodálatos időtöltés a családnak.

Ismerkedj meg bártan a sorozattal, ehhez pedig csak annyit kell tenned, hogy a Pagony Kiadó weboldalára ellátogatsz.

Írta: NiKy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése