2021. november 24., szerda

Kertész Erzsi – A titokdoboz


 


A mostani mesekönyvek már lényegesebben mások, mint pár évvel ezelőtti elődeik. A kiadók és szerzők többnyire igyekeznek olyan újdonságokkal élni, amelyek elősegítik a korosztályi fejlődést, de a játszva tanulást is megtartják. A Pagony Kiadó, Most angolul olvasok! sorozata számos olyan könyvet tartalmaz, amelyek kétnyelvűségüknek köszönhetően könnyen olvashatók és gyakorlásra is alkalmasak. A többi kötetet ezen az oldalon megtalálod.

Ha pedig úgy érzed, hogy meg is hallgatnád angolul a történetet, akkor a Youtube csatornán eléred.

Kertész Erzsi – A titokdoboz című mesekönyve 2021 újdonságainak egyike, amely mint említettem fent a Pagony Kiadó gondozásában jelent meg. A könyv egyik gyöngyszeme Bernát Barbara illusztrációi, amelyek nagyon bájossá tették a mesét.

Feltalálónak lenni nem is olyan könnyű, hiszen egy remek ötletet meg is kell tudni valósítani, ami bizony sokszor nagy kreativitást igényel. Ezzel tisztában van Fecó is, hiszen már az iskolában szerzett magának némi hírnevet legutóbbi találmányával, a repülő cipővel. Némi kutatómunka után megtudja, hogy ezek a tudósok különcök a maguk kis világukkal, furán öltöznek, vagy szokatlan viselkedés jellemzi őket. Egy hirtelen ötlettől vezérelve feltalálónak öltözik, és új találmányával nekivág az iskolába vezető útnak. Vajon mi lehet ez az új csoda?

„Egy könyvben azt olvasta, hogy a híres feltalálók mind különleges emberek. Némelyik furcsán öltözködik, mások rosszul tanultak az iskolában. Olyan is akadt, aki kinyújtotta nyelvét, ha fényképezték.”

Szubjektíven azt gondolom, hogy a könyv nyelvezete viszonylag egyszerű, így könnyen fordítható is. A kétkomponensű kötet egyik oldalán a magyar, míg a másikon az angol szöveg olvasható.

A mese a Feltaláló sorozat 5. kötete, amely legalább annyira szórakoztató, mint elődei is.

A játszva tanulás módszerét képviseli, így a gyerekek könnyen befogadóvá válhatnak a mese szövegére mind a két nyelven.

Ajánlom a könyvet minden olyan fiatal léleknek, aki szeret olvasni és most tanulja az angol nyelvet is, hiszen játszva tanulni a legjobb dolgok egyike.

Amennyiben elolvasnád a könyvet, megteheted, ha a Pagony Kiadó oldalára ellátogatsz.

Írta: NiKy


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése