2020. november 2., hétfő

M. Kácsor Zoltán - A boszorkány seprűje

 

"Képzelj el egy tepsi szenet,
olajjal lefecskendezed.
Dobjál rá egy égő gyufát,
kész a tűzgolyóvacsorád!"


Mostanában valahogy vonzom az olyan történeteket, melyek valamilyen formában a lelkemhez szólnak, mégis vegyes érzést hagynak bennem. Ez a mesekönyv is ebbe a kategóriába sorolható, ugyanis a kötetben kilenc mese található.

Rendkívül élvezetes történetekkel találtam magam szembe, ráadásul egymásra épülnek. Míg az egyik szól egy lovagról és ruházatáról, addig a benne megismert sárkány ihlette meg a rá következő történetet. Egyedisége e téren nagyon megfogó volt a számomra. A másik, ami szintén pozitív töltettel párosult, az a páratlan humor, mely a legváratlanabb pillanatokban kacagásra készteti olvasóját. A tanító szándék is megbúvik a lapokban, de inkább szórakoztat.

Viszont, némi felhő jelent meg felettem olvasás közben. Ugyanis az utolsó mese rendkívül ízléstelen volt a számomra, és bár a végére megértettem a tanító oldalát, a felvezetés számomra nagyon morbidra sikeredett.

Ezt leszámítva, nagy boldogsággal töltött el, hogy a sárkány is méltó szerephez jutott, bár be kell, hogy valljam a banya is igen csak megtetszett a számomra.

Összességében elmondhatom, hogy tetszett és végül is ízlés kérdése az utolsó történet. Az illusztráció, pedig nagyon édesre sikeredett, nagyon tetszenek. Minden elismerésem!

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésed a Kolibri Kiadó oldalám megtudod venni a könyvet.

Írta: NiKy


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése