2021. augusztus 19., csütörtök

Berg Judit - Sári és a mókusok

 




Berg Judit nevét úgy gondolom, hogy nem kell bemutatnom senkinek, hiszen számos mesekönyvet és ifjúsági regényt köszönhetünk neki. Gyermekkönyvek szempontjából két sorozatot követek nagy lelkesen, az egyik Maszat kalandjai, a másik pedig Sári történetei. Mindkettőről együttesen elmondható, hogy nagyon kedvesek és szórakoztatóak.

A mostani értékelésem a fent említett utóbbi sorozat harmadik kötete, mely a Sári és a mókusok címmel jelent meg idén nyáron a Pagony Kiadó gondozásában.

Ahogy már megszokhattuk két történetet foglal magába ez a kis könyvecske. Az első a címadó mese, melyben Sári és barátai kirándulni mennek az erdőbe. Mindenféle állattal találkoznak, melyek igazán aranyosak, ilyen pl.: a gyík, sokféle madár, sőt még egy mókust is látnak. Így jut eszükbe, hogy milyen izgalmas is lehet egyik fáról a másikra ugrálni. Szerintetek is mókás lehet?

A második mese pedig Pötyi baba és Puszi róka összeveszését meséli el, ami sajnos igen komolynak tűnik, hiszen még játszani sem hajlandóak egymással. De szerencsére Sárinak eszébe jut egy fontos történet egy kismókusról és pár képzeletbeli barátjáról, ami még a legkeményebb szíveket is megolvasztja. Vajon a két duzzogót érdekli a mese?

Ez a kis mesekönyv is kedves lett a szívemnek, hiszen Agócs Írisz aranyos rajzai még szórakoztatóbbá tették az olvasását.

Ajánlom az ifjabb mesekedvelőknek, hiszen feltölti szeretettel a szíveket és még szórakoztató is egyben.

Ha te is elmerülnél Sári kalandjaiban, megteheted, ha a Pagony Kiadó oldalára ellátogatsz.

Írta: NiKy


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése