2021. augusztus 11., szerda

Ciara Gavin - Ne félj, Menyét!

 

„A leves mindig sokkal finomabb, ha előtte elkapott az eső”


Ki hallott már olyat, hogy félünk a vihartól? Pedig bizony sokan félnek a villámláskor vagy mikor dörög az ég és ezzel Menyét is így van. Nem szereti mikor megázik, megborzong a süvítő széltől és retteg a hóvihartól, ezért úgy dönt, hogy menedéket épít, ami egyben új otthonává is válik, míg egyik nap egy új jövevény lepi meg és fenekestül felforgatja a megszokott kis életét. Vajon mi köze van ehhez egy vakond barátságának és vajon hogyan dönt Menyét az új vendégről, hiszen már megszokta a kis vackát?

Ez a mesekönyv is egyike azon csodáknak, melyek arról szólnak, hogyan győzzük le a félelmeinket. A mostani történetben két apró teremtmény mutatja meg az élet árnyékos és napsütötte oldalát. Az olvasónak nincs is más dolga, mint átgondolnia, hogy ő mitől is retteg és ki az a barátja, aki ilyenkor a segítségére siethet. Mert bizony sokan félnek a vihartól, hiszen egy irányíthatatlan természeti jelenség, pedig az esőben táncolni, a széllel bújócskázni és az égi zenét hallgatni a világ legjobb dolgainak számítanak. Főleg akkor, ha társunk is akad a mókázáshoz.

A kötet pedig csupa cukiság, hiszen szép színeket használ az illusztrátor és jól ötvözi a hideg - meleg kontrasztokat, öröm külön csak ezért is még egyszer végig lapozni.

A mesekönyv másik nagy előnye, hogy nagy betűkkel íródott, így tökéletes olvasás gyakorlására is.

Számomra egy nagyon kedves kis könyv, melyet nagyon jó szívvel ajánlok a kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt.  Mert ne feledjétek, hogy bátran előre menni egy baráttal annyi, mint egy szívdobbanás a testedben… felemelő!

Amennyiben megismerkednél Menyét történetével, az Aion Kiadó oldalára látogatva megrendelheted a könyvet.

Írta: NiKy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése