Oldalak

Oldalak

2020. november 2., hétfő

Lőrinc László - 25 szelfi az Árpád-korból

 


Mostanában igen érdekes könyveket sikerült felfedeznem. Különleges, mert szokatlan az írástechnika, vagy számos olyan elemet tartalmaz, amit a megálmodón kívül még senkinél sem tapasztaltam. Persze ezen újítások csak egy jó pont a kezdeti élményhez, ettől még akadt olyan, amiről messze se tudtam jó véleményt alkotni, pedig igyekeztem. Ez az értékelés is egy ilyen kis különlegességről szól.

Én egy számomra fontos lista alapján leltem rá, magamtól valószínű nem mostanában kerül a kezeim közé. Tíz éves kortól ajánlott, de azt kell, hogy írjam kortalan olvasóját tekintve. Jómagam nagyon szeretem a történelmet, annak minden pozitív (van neki?) és negatív oldalával együtt. Szerintem nem árulok zsákbamacskát avval, mennyire sok a tankönyv, vagy tömör irodalmi mű! A tömör evidensen az adatokkal telítettséget jelenti, mely olyan száraz, hogy egy pohár vízzel sem akar lecsúszni olvasója torkán.

Ez a kötet egy modern feldolgozása az adott történelmi tényeknek. Kiragadja a XXI. század egyik nagy találmányát és átülteti egy olvasmányos, helyenként nagyon szórakoztató, de annál érdekesebb történelmi kötetbe. Az a titka, hogy szórakoztatva okítja olvasóját. A fejezetek elején egy szelfi párbeszéd foszlánnyal indít, melyet én személy szerint imádtam és nagyon sokat kacagtam. A másik pedig a tényfeltárás, hogy mi igaz az előző oldalakon és a feltárt tudomásunk szerint mi is történt valójában. Hát nem szórakoztató? De bizony az és, hogy teljes legyen eme szórakozás az illusztrációk gyönyörűek és nagyon viccesek.

Ha egy jót akarsz mulatni, de tartalomra is vágysz! Netán szereted a történelmet, de unod, hogy túl sok az adat! Vagy akár gyermeked okítására szánod! Vedd meg ezt a könyvet, hidd el, hogy nem fogod megbánni!

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésed a Kolibri Kiadó oldalán megtudod venni a könyvet.

Írta: NiKy


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése